500 doeboeken voor Inloophuis De Cirkel!

 

Bij Inloophuis De Cirkel in Helmond verzorgt Mariëtte al enkele jaren avonden over ‘Kanker en vitaliteit’. Op de thema’s van deze avonden en de vele verhalen, ervaringen en vragen van de deelnemers is het doeboek ANDERS OVER LEVEN met kanker gebaseerd.

De Cirkel heeft een subsidieaanvraag bij Stichting Roprarun ingediend om 500 boeken aan te kunnen kopen en deze aanvraag is gehonoreerd! Mede dankzij de ondersteuningsbrief van lopersgroep Laarbeek, die zich al jaren inspant om elk jaar opnieuw mee te kunnen lopen en geld in te zamelen voor de Roprarun. Stichting Roprarun financiert alleen heel concrete projecten die rechtstreeks ten goede komen aan de doelgroep. In eerste instantie was de reactie van de lopersgroep: ‘Leuk idee, maar wij ondersteunen geen boeken, dat is niet concreet genoeg.’ Tot men het doeboek daadwerkelijk onder ogen kreeg: een echt werkboek met hele concrete oefeningen die mensen met kanker weer meer grip op hun leven kunnen geven. En bij kunnen dragen aan meer vitaliteit en kwaliteit van leven. Ook te gebruiken door professionals als inspiratiebron. Pas als je het ziet, is het duidelijk dat het echt ANDERS is. Daarna was men meteen ‘om’ en was de ondersteuningsbrief snel geschreven…met nu dit resultaat!

In elk geval is het de bedoeling om het doeboek te gaan gebruiken bij een nieuwe doelgroep: jonge vrouwen (onder 50) die borstkanker hebben (gehad).


We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring